تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار
نوشابه های گازدار غیر الکلی
ترکیبات نوشابه های گازدار
مراحل تولید نوشابه های گازدار
تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار
دانلود پایان نامه نوشابه های گازدار
دانلود پروژه نوشابه های گازدار

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه رشته صنایع غذایی

تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

 

 

 تاریخچه نوشابه سازی در جهان

تاریخچه نوشابه سازی اساسا به زمانی بر می گردد که بشر علاوه بر مصرف اب آشامیدنی می توانست از افزودن موادی چون طعم دهنده ها و شیرین کننده ها به آب، شربت های متعددی را تهیه کند. گرچه تاریخ پیدایش آن به درستی روشن نیست ولی تصور می رود ابتدا در خاورمیانه به ویژه در نواحی جنوب ایران روشهایی برای تهیه آن موجود بوده است.

 

ایرانیها از 2500 سال پیش روشهایی برای حرارت دادن نیشکر و تهیه کارامل در خوزستان ابداع کرده بودند و با رقیق کردن آن شربتهایی درست می کردند که بیشتر مصارف درمانی داشت. شاید بتوان گفت که نیشکر سوخته جزء اولین نوشابه هایی باشد که حاوی کارامل و شکر است. بعدها که مصرف شیرین کننده ها متداول گشت ایرانیها طعم دهنده هایی نظیر به لیمو، آلبالو، زرشک، آلو، انجیر و بسیاری از عرقیات نظیر نعناع، آویشن، بهار نارنج و غیره را بطور طبیعی در نوشیدنی ها مصرف می نمودند. اما متاسفانه تکنیک استفاده از عرقیات و استخراج اسانس از آن که در حقیقت امولسیون طعم دهنده در آب است تا امروز در ایران پیشرفتی نکرده است.

 

تولید گاز کربنیک در ابتدا از طریق اسیدی کردن بی کربنات سدیم یا کربنات سدیم صورت می گرفت و نان نوشیاه های سودا که امروزه هنوز هم به آنها اطلاق می شود بهمین دلیل است. اگرچه دیگر تولید با این روش منسوخ شده است و تدریجا آب میوه ها و عصاره آنها به نوشابه ها برای معطر کردن اضافه شده است. استفاده از گاز کربنیک در آبهای معدنی و تلاش برای تهیه مصنوعی آن به قرن شانزده میلادی در اروپا بر می گردد که شروعی برای گسترش نوشابه سازی در دنیا محسوب می شود.با وجود آنکه آشامیدنی های حاوی گاز کربنیک مانند آب معدنی ها، آب چشمه ها قرن ها مورد استفاده بوده است ولی گسترش واقعی آن عملا از سال 1865 شروع شده است. 

 

بعبارتی توسعه از زمانی آغاز شد که دانشمندان به کیفیت گازدار بودن آب های معدنی علاقه مند شدند و سعی کردند در این مورد تحقیقاتی انجام دهند. در ابتدای قرن هفدهم بخاری بصورت حباب از آبهای معدنی خارج می گردید که با نام جدید گاز یا هوای محبوس شناخته شد و در سال 1772 اولین مقاله توسط یک نفر انگلیسی بنام ژوزف پریستلی منتشر گردید که در آن چگونگی تزریق هوا را در آب متذکر گردیده بود. تهیه و تولید نوشابه های غیرالکلی گازدار بصورت بهداشتی و در بسته بندی مطمئن نخستین بار توسط جان پمبرتون در شهر آتلانیا در سال 1886 جامعه عمل پوشید نام محصول کوکاکولا و فروش آن 6 بطری در روز بود و اکنون پس از گذشت بیش از صد سال نوشابه ها در انواع مختلف و روزانه چند صد میلیون بطری در سراسر جهان عرضه می شود.

 

 

 

کلمات کلیدی:

نوشابه

نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار غیر الکلی

 

 

فهرست

فصل اول

1 – مقدمه

1 – 1 – مشخصات کارخانه 1

2 – 1 – هدف کارخانه 2

3 – 1 – نمودارهای سازمانی 4

4 – 1 – تاریخچه نوسان سازی در ایران 9

5 – 1 – تاریخچه نوشایه سازی در ایران 12

6 – 1 – تاریخچه شرکت تولیدی نوشابه ارم نوش 13

7 – 1 – ظرفیت تولید 17

8 – 1 – ویژگی های شرکت ارم نوش 17

2 – فوچارت تولید: 21

نمودارهای جریان تولید شرکت ارم نوش 22

3 – مراحل تولید:

1 – 3 – فرایند تولید نوشابه 23

2 – 3 – تهیه مواد اولیه و آب مورد نیاز 23

3 – 3- ساخت شربت نوشابه 23

جدول 1 – 3 – خواص و طرز تهیه شربت باریکس یا بومه های متفاوت 25

نمودار 1 – 3 – مراحل تهیه شربت نهایی و شربت اولیه (نوشابه) 28

4 – 3 اختلاط شربت، آب و گاز CO2  29

5 – 3 – سرد کردن و کربناسیون 31

6 – 3 – روشهای سرد کردن و کربناسیون 36

7 – 3 – روش ساخت شربت 36

8 – 3 – روش اختلاط پیوسته یا پری میکس 37

9 – 3 – سرد کردن 38

10 – 3 – اصول کربناسیون 39

11 – 3 – کارایی کربناسیون 41

12 – 3 – هوا در نوشابه های گازدار 41

13 – 3 – هواگیری 43

14 – 3 – پر کردن و بسته بندی  44

15 – 3 – طرح کارخانه نوشابه سازی 46

شکل 1 – 3 – نقشه کارخانه نوشابه سازی 48

شکل 2 – 3 – تاسیسات مربوط به مراحل اختلاط گازدهی و بطری کردن نوشابه

16 – 3 – طریقه ضدعفونی نمودن شربت خام 49

17 – 3 – طریقه ضدعفونی مخازن شربت و دستگاه اینترمیکس 49

18 – 3 – طریقه ضدعفونی کف سالن شربت خام 50

جدول 2 – 3 – ویژگی های نوشابه های گازدار 51

پلان موقعیت

پلان طبقه همکف ساختمان تولید

جدول 3 – 3 – خصوصیات ساختمانی کارخانه 52

شکل 3 – 3 –خط تولید

شکل 4 – 3 – خط تولید 57

جداول مربوط به ماشین ها و شرح کار آنها 58

نمودار 2 – 3 – فرایند مربوط به خط تولید نوشابه های گازدار 59

نمودار 3 – 3 – دیاگرام یک کارخانه نوشابه سازی  60

فصل دوم: ترکیبات اصلی نوشابه های گازدار 61

اجزاء تشکیل دهنده ساخت نوشابه های گازدار 61

آب 61

شیرین کننده ها 63

رنگ ها  64

اسیدها 64

طعم دهنده ها 66

دی اکسید کربن 68

آنتی اکسیدان ها  69

امولسیفایرها (امولسیون کننده ها) 70

1. اسید بنزوئیک 71

2. پارابن ها 72

3. اسید سوربیک 72

4. دی اکسید گوگرد 73

آزمایشات کنترل کیفیت 74

جداول مربوط به آزمون های فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژی 75

آزمایش شماره 1 (اندازه گیری یون سولفات (SO4-2) ) 93

آزمایش شماره 2 (اندازه گیری یون کلرید (CL-) ) 96

آزمایش شماره 3 (اندازه گیری سختی آب) 97

آزمایش شماره 4 (اندازه گیری سختی کلسیم آب) 99

آزمایش شماره 5 (اندازه گیری قلیائیت آب) 101

آزمایش شماره 6 (اندازه گیری اکسیژن محلول در آب Dissolved oxygen) 103

آزمایش شماره 7 (اندازه گیری فسفر در آب به روش رنگ سنجی) 104

آزمایش شماره 8 (اندازه گیری نیتروژن به روش کجدال) 106

آزمایش شماره 9 (اندازه گیری PH آب با استفاده از محلول های بافر) 108

آزمایش شماره 10 (اندازه گیری اندیس اشباعیت آب Saturation index) 110

آزمایش شماره 11 (اندازه گیری آب به روش پلاتین – کبالت) 111

جدول ترکیب تقریبی انواع نوشابه ها 114

جدول تکرار آزمایشات کنترل نوشابه های نرم در واحد تولیدی 115

نمودار مراحل مختلف تصفیه آب مصرفی در نوشابه سازی 116

جدول فهرست لوازم آزمایشگاهی 117

جدول خلاصه آزمایشات حسی مورد استفاده در کنترل زمره نوشابه ها 119

آزمایشات فیزیک و شیمیایی و میکروبی آب و نوشابه 120

جدول  123

آزمایشات شربت و عصاره 123

فساد میکروبی نوشابه های گازدار 125

شکل – مثلث فاکتورهای ثبات میکروبی در نوشابه های گازدار 128

مشکلات میکروبیولوژیکی نوشابه های گازدار 129

منابع میکروارگانیسم ها در نوشابه های گازدار 129

اثر تیمار حرارتی  130

میکروارگانیسم های عامل فساد در نوشابه ها 131

باکتریهای اسید استیک (استوباکتریاسه) 131

باکتریهای اسید لاکتیک 131

کپک ها  132

مخمرها 132

نمودار مراحل رشد مخمرها در نوشابه های گوارا 133

سایر باکتری ها 133

آزمایش های میکروبی اختصاصی نوشابه های گازدار 134

فلور میکروبی طبیعی در فرآورده های فاسد 135

روش های میکروبیولوژیکی 137

 روش های کشت 138

جدول محیط های کشت مناسب برای آزمایش میکروبی نوشابه ها 139

روش های میکروسکوپی 139

روش های توصیه شده 139

الف – روش نمونه برداری 139

ب – روش شمارش میکروبی هوازی 139

ج – تفسیر نتایج 140

کنترل کیفیت نوشابه های گازدار 140

آماده کردن نمونه 141

وزن مخصوص  142

عصاره خشک (مواد جامد) 142

بریکس 143

خاکستر 143

اسیدیته کل 143

PH 144

قند قبل از هیدرولیز 144

قند بعد از هیدرولیز 145

گاز کربنیک 145

کافئین 146

اسید فسفریک 146

کینین 146

اسید بنزوئیک (بنزوات) 146

اسید سیتریک ( سیترات) 147

آزمایش سنجش سود کاستیک دستگاه بطری شور 148

تهیه اسید 50/1  148

آزمایش سنجش قلیائیت آب مصرفی کارخانه  148

شناسایی مقدار و اندازه گیری کلر در آب 149

سنجش و شناسایی آب مصرفی 149

آزمایشات مقدار رسوب آب 150

آزمایشات میکروبیولوژیکی 150

تست های تشخیص کدورت ثانویه  150

انبارداری 153

بازاریابی 154

 

فصل سوم:

امور جاری در دست اقدام در کارخانه 156

مزایا و محاسن کارخانه ارم نوش 156

فصل چهارم  158

نتیجه گیری  158

منابع  160

 

جنبه های مختلف اضطراب اجتماعی و تصویر بالینی از فردی با اختلال اجتماعی

جنبه های مختلف اضطراب اجتماعی و تصویر بالینی از فردی با اختلال اجتماعی اختلال اضطراب اجتماعی سبب شناسی اضطراب اجتماعی شیوع اختلال اضطراب اجتماعی الگوهای نظری اضطراب اجتماعی مدل های سبب شناسی اختلال اضطراب اجتماعی نظریه های اختلال اضطراب اجتماعی…

بررسی شناخت چگونگی رشد و تولید پنبه

بررسی شناخت چگونگی رشد و تولید پنبه گیاهشناسی پنبه سابقه کشت پنبه در ایران فرآیندهای لازم پنبه برای رسیدن به محصول استاندارد دانلود پایان نامه پنبه بررسی پیشینه و گیاهشناسی پنبه بررسی شناخت چگونگی رشد و تولید پنبه دانلود پایان…

پاورپوینت استفاده از رویکرد زنجیره ارزش در بررسی عوامل داخلی ماتریس IFE

پاورپوینت استفاده از رویکرد زنجیره ارزش در بررسی عوامل داخلی ماتریس IFE دانلود پاورپوینت استفاده از رویکرد زنجیره ارزش در بررسی عوامل داخلی ماتریسIFE رویکرد زنجیره ارزش دربررسی عوامل داخلی استفاده از رویکرد زنجیره ارزش دربررسی عوامل داخلی ماتریس ارزیابی…

شناسایی و اجرای احکام داور بین المللی

شناسایی و اجرای احکام داور بین المللی احکام داور بین المللی اجرای احکام داور بین المللی شناسایی احکام داور بین المللی اجرای آرای داوری خارجی اجرای احكام داوری خارجی شناسایی احكام داوری خارجی اجرای احكام داوری علیه دولت رفتن به…

موافقتنامه داوری

موافقتنامه داوری داوری آیین دادرس مدنی داوری بازرگانی بین المللی داوری در عرصه بین المللی دانلود مقاله داوری بین المللی دانلود مقاله موافقتنامه داوری دانلود مقاله کارشناسی ارشد حقوق دانلود مقاله ارشد حقوق خرید مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق رفتن…

پاورپوینت بازار پول و بازار اوراق قرضه اروپایی

پاورپوینت بازار پول و بازار اوراق قرضه اروپایی پاورپوینت بازار پول پاورپوینت اوراق قرضه پاورپوینت بازار پول و اوراق قرضه دانلود پاورپوینت بازار پول و اوراق قرضه پاورپوینت بازار پول و اوراق قرضه رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت بازار…

كاربرد ترانسفورمرها

كاربرد ترانسفورمرها ترانس ترانسفورمر انواع ترانسها كاربرد ترانسفورمرها دانلود مقاله كاربرد ترانسفورمرها دانلود مقالات الکترونیک دانلود مقالات مهندسی الکترونیک رفتن به سایت اصلی دانلود مقاله رشته الکترونیک كاربرد ترانسفورمرها   مقدمه ترانسفورمر یك دستگاه تبدیل انرژی الكترومغناطیسی است ، زیرا…

تحقیق جامع و کامل شیوه‌های تأمین مالی در ایران

تحقیق جامع و کامل شیوه‌های تأمین مالی در ایران دانلود تحقیق شیوه‌های تأمین مالی در ایران انواع روش‌های تأمین مالی روش های تأمین مالی خارجی فاینانس یوزانس خطوط اعتباری وام های بین المللی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم خارجی صکوک…

پرسشنامه پرسشنامه ارزیابی تاثیر شدت تبلیغات بر عملکرد بازار بانک ملت

پرسشنامه پرسشنامه ارزیابی تاثیر شدت تبلیغات بر عملکرد بازار بانک ملت پرسشنامه تبلیغات پرسشنامه شدت تبلیغات پرسشنامه تاثیر تبلیغات پرسشنامه بررسی تاثیر شدت تبلیغات پرسشنامه عملکرد بازار نظام بانکی کشور پرسشنامه تاثیر تبلیغات بر عملکرد بازار بانک ملت رفتن به…

پاورپوينت آموزه های الهی درس هفتم طلای ناب

پاورپوينت آموزه های الهی درس هفتم طلای ناب پاورپوينت درس هفتم طلای ناب دانلود پاورپوينت درس هفتم طلای ناب پاورپوینت درباره درس هفتم طلای ناب رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت آموزه های الهی درس هفتم طلای ناب جهت رشته…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق توانمندسازی کارکنان 65 صفحه

مبانی نظری و پیشینه تحقیق توانمندسازی کارکنان 65 صفحه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه توانمندسازی کارکنان مبانی نظری توانمندسازی کارکنان پیشینه تحقیق توانمندسازی کارکنان پیشینه داخلی توانمندسازی کارکنان پیشینه خارجی توانمندسازی کارکنان پیشینه پژوهش توانمندسازی کارکنان پیشینه نظری…

طراحی شهری خیابان احمد اباد مشهد بصورت جامع و کامل

طراحی شهری خیابان احمد اباد مشهد بصورت جامع و کامل طراحی شهری محیط های پاسخده فرایند طراحی شهری طراحی فضای شهری آفرینش نظریه معماری شهرسازی و معماری ایران مسئولیت های طراحی شهری خرید طراحی شهری خیابان احمد اباد مشهد سیستم…

پروژه پایانی رشته صنایع و معادن با عنوان بارکد

پروژه پایانی رشته صنایع و معادن با عنوان بارکد RFID بارکد بارکد خوان چیست زبان مشترک کالا شماره گذاری محصولات سیستم های شناسایی خود کار دانلود پروژه پایانی رشته صنایع و معادن با عنوان بارکد Barcode Reader چیست کاربرد سیستم…

پاورپوینت درباره افسردگی

پاورپوینت درباره افسردگی پاورپوینت افسردگی در سالمندان پاورپوینت افسردگی dsm 5 پاورپوینت افسردگی کودکان پاورپوینت افسردگی در نوجوانان پاورپوینت افسردگی در کودکان پاورپوینت افسردگی پس از زایمان پاورپوینت افسردگی بعد از زایمان رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت درباره افسردگی…

مقاله پزشکی با عنوان بیماری وبا

مقاله پزشکی با عنوان بیماری وبا دانلود مقاله پزشکی با عنوان بیماری وبا علائم و نشانه های بیماری وبا علائم و نشانه های وبا در كودكان غربالگیری و تشخیص وبا سیستم همکاری در فروش فایل فایلینا همکاری در فروش فایل…

پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 21 (حسابداري اجاره ها) همراه با مثالهای تشریحی

پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 21 (حسابداري اجاره ها) همراه با مثالهای تشریحی دانلود رایگان پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 21 (حسابداري اجاره ها) پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 21 پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره بیست و یک پاورپوینت حسابداري اجاره ها اجاره اجاره…

پرسشنامه ارزیابی ارتباط بین آزردگی از محل کار، عملکرد و رفتار کارکنان

پرسشنامه ارزیابی ارتباط بین آزردگی از محل کار، عملکرد و رفتار کارکنان آزردگی از محل کار عملکرد و رفتار کارکنان پرسشنامه رابطه آزردگی از محل کار و رفتار کارکنان پرسشنامه رابطه عملکرد و رفتار کارکنان استانداری استان مرکزی رفتن به…

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روان شناسی عمومی با عنوان بررسی رابطه خلاقیت و شوخ طبعی در دانشجویان رشته های فنی –مهندسی دانشگاه آزاد رودهن

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روان شناسی عمومی با عنوان بررسی رابطه خلاقیت و شوخ طبعی در دانشجویان رشته های فنی –مهندسی دانشگاه آزاد رودهن خلاقیت شوخ طبعی رابطه خلاقیت و شوخ طبعی در دانشجویان دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد…

پاورپوینت فصل دوم کتاب حسابداری مدیریت دکتر رهنمای رودپشتی

پاورپوینت فصل دوم کتاب حسابداری مدیریت دکتر رهنمای رودپشتی کلمات کلیدی : پاورپوینت فصل دوم کتاب حسابداری مدیریت دکتر رهنمای رودپشتی رفتن به سایت اصلی پاورپوینت فصل دوم کتاب حسابداری مدیریت دکتر رهنمای رودپشتی مدیریت هزینه و هزینه یابی به…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق خطای عامل انسانی 74 صفحه

مبانی نظری و پیشینه تحقیق خطای عامل انسانی 74 صفحه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه خطای عامل انسانی مبانی نظری خطای عامل انسانی پیشینه تحقیق خطای عامل انسانی پیشینه داخلی خطای عامل انسانی پیشینه خارجی خطای عامل انسانی…

دانلود پاورپوینت تبیین سند راهبردی توسعه روستایی

دانلود پاورپوینت تبیین سند راهبردی توسعه روستایی پاورپوینت توسعه روستایی دانلود پاورپوینت توسعه پاورپوینت سند راهبردی توسعه روستایی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تبیین سند راهبردی توسعه روستایی در قالب 39 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و…

پیشینه تحقیق و مبانی نظری مدیریت دانش 75 صفحه

پیشینه تحقیق و مبانی نظری مدیریت دانش 75 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری مدیریت دانش دانلود مبانی نظری مدیریت دانش پیشینه تحقیق مدیریت دانش ادبیات نظری مدیریت دانش فصل دوم پایان نامه مدیریت دانش مبانی نظری و پیشینه تحقیق…

دانلود پاورپوینت مرمت معماری امامزاده یحیی

دانلود پاورپوینت مرمت معماری امامزاده یحیی پاورپوینت مرمت بنای امام زاده یحیی پاورپوینت معماری بنای امام زاده یحیی پاورپوینت تحلیل بنای امام زاده یحیی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مرمت معماری امامزاده یحیی جهت رشته معماری در 55 اسلاید…

پرسشنامه ارزیابی کارایی شاخص رضایت مشتری در تجارت الکترونیک (بانکداری اینترنتی ) با استفاده از مدل تحلیل پوششی داده های فازی

پرسشنامه ارزیابی کارایی شاخص رضایت مشتری در تجارت الکترونیک (بانکداری اینترنتی ) با استفاده از مدل تحلیل پوششی داده های فازی پرسشنامه رضایت مشتری در تجارت الکترونیک پرسشنامه کارایی شاخص رضایت مشتری در تجارت الکترونیک پرسشنامه بانکداری اینترنتی پرسشنامه کارایی…

پاورپوینت مديريت بحران

پاورپوینت مديريت بحران پاورپوینت مدیریت بحران پاورپوینت مدیریت بحران در سازمان پاورپوینت مدیریت بحران چیست رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مديريت بحران جهت رشته مدیریت در قالب 20 اسلاید و با فرمت بصورت کامل و جامع و با قابلیت…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *