تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار
نوشابه های گازدار غیر الکلی
ترکیبات نوشابه های گازدار
مراحل تولید نوشابه های گازدار
تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار
دانلود پایان نامه نوشابه های گازدار
دانلود پروژه نوشابه های گازدار

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه رشته صنایع غذایی

تشریح کامل ترکیبات و مراحل تولید نوشابه های گازدار

 

 

 تاریخچه نوشابه سازی در جهان

تاریخچه نوشابه سازی اساسا به زمانی بر می گردد که بشر علاوه بر مصرف اب آشامیدنی می توانست از افزودن موادی چون طعم دهنده ها و شیرین کننده ها به آب، شربت های متعددی را تهیه کند. گرچه تاریخ پیدایش آن به درستی روشن نیست ولی تصور می رود ابتدا در خاورمیانه به ویژه در نواحی جنوب ایران روشهایی برای تهیه آن موجود بوده است.

 

ایرانیها از 2500 سال پیش روشهایی برای حرارت دادن نیشکر و تهیه کارامل در خوزستان ابداع کرده بودند و با رقیق کردن آن شربتهایی درست می کردند که بیشتر مصارف درمانی داشت. شاید بتوان گفت که نیشکر سوخته جزء اولین نوشابه هایی باشد که حاوی کارامل و شکر است. بعدها که مصرف شیرین کننده ها متداول گشت ایرانیها طعم دهنده هایی نظیر به لیمو، آلبالو، زرشک، آلو، انجیر و بسیاری از عرقیات نظیر نعناع، آویشن، بهار نارنج و غیره را بطور طبیعی در نوشیدنی ها مصرف می نمودند. اما متاسفانه تکنیک استفاده از عرقیات و استخراج اسانس از آن که در حقیقت امولسیون طعم دهنده در آب است تا امروز در ایران پیشرفتی نکرده است.

 

تولید گاز کربنیک در ابتدا از طریق اسیدی کردن بی کربنات سدیم یا کربنات سدیم صورت می گرفت و نان نوشیاه های سودا که امروزه هنوز هم به آنها اطلاق می شود بهمین دلیل است. اگرچه دیگر تولید با این روش منسوخ شده است و تدریجا آب میوه ها و عصاره آنها به نوشابه ها برای معطر کردن اضافه شده است. استفاده از گاز کربنیک در آبهای معدنی و تلاش برای تهیه مصنوعی آن به قرن شانزده میلادی در اروپا بر می گردد که شروعی برای گسترش نوشابه سازی در دنیا محسوب می شود.با وجود آنکه آشامیدنی های حاوی گاز کربنیک مانند آب معدنی ها، آب چشمه ها قرن ها مورد استفاده بوده است ولی گسترش واقعی آن عملا از سال 1865 شروع شده است. 

 

بعبارتی توسعه از زمانی آغاز شد که دانشمندان به کیفیت گازدار بودن آب های معدنی علاقه مند شدند و سعی کردند در این مورد تحقیقاتی انجام دهند. در ابتدای قرن هفدهم بخاری بصورت حباب از آبهای معدنی خارج می گردید که با نام جدید گاز یا هوای محبوس شناخته شد و در سال 1772 اولین مقاله توسط یک نفر انگلیسی بنام ژوزف پریستلی منتشر گردید که در آن چگونگی تزریق هوا را در آب متذکر گردیده بود. تهیه و تولید نوشابه های غیرالکلی گازدار بصورت بهداشتی و در بسته بندی مطمئن نخستین بار توسط جان پمبرتون در شهر آتلانیا در سال 1886 جامعه عمل پوشید نام محصول کوکاکولا و فروش آن 6 بطری در روز بود و اکنون پس از گذشت بیش از صد سال نوشابه ها در انواع مختلف و روزانه چند صد میلیون بطری در سراسر جهان عرضه می شود.

 

 

 

کلمات کلیدی:

نوشابه

نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار غیر الکلی

 

 

فهرست

فصل اول

1 – مقدمه

1 – 1 – مشخصات کارخانه 1

2 – 1 – هدف کارخانه 2

3 – 1 – نمودارهای سازمانی 4

4 – 1 – تاریخچه نوسان سازی در ایران 9

5 – 1 – تاریخچه نوشایه سازی در ایران 12

6 – 1 – تاریخچه شرکت تولیدی نوشابه ارم نوش 13

7 – 1 – ظرفیت تولید 17

8 – 1 – ویژگی های شرکت ارم نوش 17

2 – فوچارت تولید: 21

نمودارهای جریان تولید شرکت ارم نوش 22

3 – مراحل تولید:

1 – 3 – فرایند تولید نوشابه 23

2 – 3 – تهیه مواد اولیه و آب مورد نیاز 23

3 – 3- ساخت شربت نوشابه 23

جدول 1 – 3 – خواص و طرز تهیه شربت باریکس یا بومه های متفاوت 25

نمودار 1 – 3 – مراحل تهیه شربت نهایی و شربت اولیه (نوشابه) 28

4 – 3 اختلاط شربت، آب و گاز CO2  29

5 – 3 – سرد کردن و کربناسیون 31

6 – 3 – روشهای سرد کردن و کربناسیون 36

7 – 3 – روش ساخت شربت 36

8 – 3 – روش اختلاط پیوسته یا پری میکس 37

9 – 3 – سرد کردن 38

10 – 3 – اصول کربناسیون 39

11 – 3 – کارایی کربناسیون 41

12 – 3 – هوا در نوشابه های گازدار 41

13 – 3 – هواگیری 43

14 – 3 – پر کردن و بسته بندی  44

15 – 3 – طرح کارخانه نوشابه سازی 46

شکل 1 – 3 – نقشه کارخانه نوشابه سازی 48

شکل 2 – 3 – تاسیسات مربوط به مراحل اختلاط گازدهی و بطری کردن نوشابه

16 – 3 – طریقه ضدعفونی نمودن شربت خام 49

17 – 3 – طریقه ضدعفونی مخازن شربت و دستگاه اینترمیکس 49

18 – 3 – طریقه ضدعفونی کف سالن شربت خام 50

جدول 2 – 3 – ویژگی های نوشابه های گازدار 51

پلان موقعیت

پلان طبقه همکف ساختمان تولید

جدول 3 – 3 – خصوصیات ساختمانی کارخانه 52

شکل 3 – 3 –خط تولید

شکل 4 – 3 – خط تولید 57

جداول مربوط به ماشین ها و شرح کار آنها 58

نمودار 2 – 3 – فرایند مربوط به خط تولید نوشابه های گازدار 59

نمودار 3 – 3 – دیاگرام یک کارخانه نوشابه سازی  60

فصل دوم: ترکیبات اصلی نوشابه های گازدار 61

اجزاء تشکیل دهنده ساخت نوشابه های گازدار 61

آب 61

شیرین کننده ها 63

رنگ ها  64

اسیدها 64

طعم دهنده ها 66

دی اکسید کربن 68

آنتی اکسیدان ها  69

امولسیفایرها (امولسیون کننده ها) 70

1. اسید بنزوئیک 71

2. پارابن ها 72

3. اسید سوربیک 72

4. دی اکسید گوگرد 73

آزمایشات کنترل کیفیت 74

جداول مربوط به آزمون های فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژی 75

آزمایش شماره 1 (اندازه گیری یون سولفات (SO4-2) ) 93

آزمایش شماره 2 (اندازه گیری یون کلرید (CL-) ) 96

آزمایش شماره 3 (اندازه گیری سختی آب) 97

آزمایش شماره 4 (اندازه گیری سختی کلسیم آب) 99

آزمایش شماره 5 (اندازه گیری قلیائیت آب) 101

آزمایش شماره 6 (اندازه گیری اکسیژن محلول در آب Dissolved oxygen) 103

آزمایش شماره 7 (اندازه گیری فسفر در آب به روش رنگ سنجی) 104

آزمایش شماره 8 (اندازه گیری نیتروژن به روش کجدال) 106

آزمایش شماره 9 (اندازه گیری PH آب با استفاده از محلول های بافر) 108

آزمایش شماره 10 (اندازه گیری اندیس اشباعیت آب Saturation index) 110

آزمایش شماره 11 (اندازه گیری آب به روش پلاتین – کبالت) 111

جدول ترکیب تقریبی انواع نوشابه ها 114

جدول تکرار آزمایشات کنترل نوشابه های نرم در واحد تولیدی 115

نمودار مراحل مختلف تصفیه آب مصرفی در نوشابه سازی 116

جدول فهرست لوازم آزمایشگاهی 117

جدول خلاصه آزمایشات حسی مورد استفاده در کنترل زمره نوشابه ها 119

آزمایشات فیزیک و شیمیایی و میکروبی آب و نوشابه 120

جدول  123

آزمایشات شربت و عصاره 123

فساد میکروبی نوشابه های گازدار 125

شکل – مثلث فاکتورهای ثبات میکروبی در نوشابه های گازدار 128

مشکلات میکروبیولوژیکی نوشابه های گازدار 129

منابع میکروارگانیسم ها در نوشابه های گازدار 129

اثر تیمار حرارتی  130

میکروارگانیسم های عامل فساد در نوشابه ها 131

باکتریهای اسید استیک (استوباکتریاسه) 131

باکتریهای اسید لاکتیک 131

کپک ها  132

مخمرها 132

نمودار مراحل رشد مخمرها در نوشابه های گوارا 133

سایر باکتری ها 133

آزمایش های میکروبی اختصاصی نوشابه های گازدار 134

فلور میکروبی طبیعی در فرآورده های فاسد 135

روش های میکروبیولوژیکی 137

 روش های کشت 138

جدول محیط های کشت مناسب برای آزمایش میکروبی نوشابه ها 139

روش های میکروسکوپی 139

روش های توصیه شده 139

الف – روش نمونه برداری 139

ب – روش شمارش میکروبی هوازی 139

ج – تفسیر نتایج 140

کنترل کیفیت نوشابه های گازدار 140

آماده کردن نمونه 141

وزن مخصوص  142

عصاره خشک (مواد جامد) 142

بریکس 143

خاکستر 143

اسیدیته کل 143

PH 144

قند قبل از هیدرولیز 144

قند بعد از هیدرولیز 145

گاز کربنیک 145

کافئین 146

اسید فسفریک 146

کینین 146

اسید بنزوئیک (بنزوات) 146

اسید سیتریک ( سیترات) 147

آزمایش سنجش سود کاستیک دستگاه بطری شور 148

تهیه اسید 50/1  148

آزمایش سنجش قلیائیت آب مصرفی کارخانه  148

شناسایی مقدار و اندازه گیری کلر در آب 149

سنجش و شناسایی آب مصرفی 149

آزمایشات مقدار رسوب آب 150

آزمایشات میکروبیولوژیکی 150

تست های تشخیص کدورت ثانویه  150

انبارداری 153

بازاریابی 154

 

فصل سوم:

امور جاری در دست اقدام در کارخانه 156

مزایا و محاسن کارخانه ارم نوش 156

فصل چهارم  158

نتیجه گیری  158

منابع  160

 

بررسی کارایی گزارشگری مالی شهرداریها و ارائه راهکارهای برای بهبود آن

بررسی کارایی گزارشگری مالی شهرداریها و ارائه راهکارهای برای بهبود آن گزارشگری مالی کارآیی گزارشگری مالی شهرداری راهکارهایی برای بهبود سیستم گزارشگری مالی ارزیابی گزارشگری مالی شهرداری به منظور رضایت مشتریان بررسی کارایی گزارشگری مالی شهرداریها و ارائه راهکارهای برای…

پاورپوينت ميزان هماتوری ( خون اداری ) در مردان بوكسور و دونده نخبه ايرانی

پاورپوينت ميزان هماتوری ( خون اداری ) در مردان بوكسور و دونده نخبه ايرانی پاورپوينت هماتوری دانلود پاورپوينت هماتوری پاورپوينت خون اداری پاورپوينت خون اداری مردان بوكسور پاورپوينت خون اداری دونده نخبه ايرانی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت ميزان…

پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری تألیف دکتر اسماعیل شیعه

پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری تألیف دکتر اسماعیل شیعه کلمات کلیدی : دانلود رایگان پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری تألیف دکتر اسماعیل شیعه پاورپوینت کتاب مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری…

پرسشنامه مطالعه تطبیقی عوامل موثر بر حس تعلق مکانی در سکونتگاه‌های رسمی و غیررسمی

پرسشنامه مطالعه تطبیقی عوامل موثر بر حس تعلق مکانی در سکونتگاه‌های رسمی و غیررسمی کلمات کلیدی : پرسشنامه حس تعلق به مکان دانلود پرسشنامه حس تعلق به مکان نمونه پرسشنامه حس تعلق به مکان پرسشنامه حس تعلق مکان به اسکان…

پروپوزال ارائه الگویی مفهومی برای شناسایی علل تاثیرگذار ارتقای عملکرد فن بازارهای دفاعی

پروپوزال ارائه الگویی مفهومی برای شناسایی علل تاثیرگذار ارتقای عملکرد فن بازارهای دفاعی فن بازار دفاعی ميانجي بازاريابي فناوري فناوری اطلاعات بازار کار اهمیت فناوری در صنایع دفاعی  فن بازار و بهره وری اقتصاد فناوری دفاعی عوامل موثر در موفقیت…

بررسی و تشریح نظریه های شناخت اجتماعی از زیر مجموعه های نظریه های یادگیری

بررسی و تشریح نظریه های شناخت اجتماعی از زیر مجموعه های نظریه های یادگیری نظریه های یادگیری تحقیق نظریه های یادگیری نظریه های شناخت اجتماعی تحقیق نظریه های شناخت اجتماعی مسایل یادگیری در انسان زمینه و پیشینه نظریه های یادگیری…

پاورپوینت تحقیق درباره شبکه های عصبی 2

پاورپوینت تحقیق درباره شبکه های عصبی 2 پاورپوینت شبکه های عصبی پاورپوینت شبکه های عصبی مصنوعی شبکه های عصبی مصنوعی پاورپوینت دانلود پاورپوینت شبکه های عصبی مصنوعی پاورپوینت درباره شبکه های عصبی پاورپوینت تحقیق درباره شبکه های عصبی دانلود پاورپوینت تحقیق درباره…

مبانی نظری شناسایی تاثیر فرآیند ارزیابی عملکرد بر بهسازی نیروی انسانی

مبانی نظری شناسایی تاثیر فرآیند ارزیابی عملکرد بر بهسازی نیروی انسانی فرآیند ارزیابی عملکرد بهسازی نیروی انسانی ارزیابی عملکرد کارکنان ارزیابی عملکرد سازمان های دولتی دانلود پایان نامه مدیریت منابع انسانی ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان ارزیابی عملکرد کارکنان در…

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش غنی سازی روابط زناشویی

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش غنی سازی روابط زناشویی کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه غنی سازی روابط زناشویی مبانی نظری غنی سازی روابط زناشویی پیشینه تحقیق غنی سازی روابط زناشویی پیشینه داخلی غنی سازی روابط زناشویی پیشینه خارجی…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد فرهنگ سازمانی 40 صفحه

مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد فرهنگ سازمانی 40 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری فرهنگ سازمانی پیشینه تحقیق فرهنگ سازمانی پیشینه داخلی فرهنگ سازمانی پیشینه خارجی فرهنگ سازمانی پیشینه پژوهش فرهنگ سازمانی چارچوب نظری فرهنگ سازمانی تاریخچه فرهنگ…

پاورپوینت آشنایی با انواع حشرات، آفت کش ها و تجهیرات کاربردی

پاورپوینت آشنایی با انواع حشرات، آفت کش ها و تجهیرات کاربردی پاورپوینت پاورپوینت آشنایی با انواع حشرات و آفت کش ها طبقه بندی حشرات نقش سوسکها در انتقال بیماري راههای کنترل حشرات در خانه تعریف آفت کش آفت کش ها…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق هویت سیاسی دانشجویان 85 صفحه

مبانی نظری و پیشینه تحقیق هویت سیاسی دانشجویان 85 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری هویت سیاسی پیشینه تحقیق هویت سیاسی پیشینه داخلی هویت سیاسی پیشینه خارجی هویت سیاسی پیشینه پژوهش هویت سیاسی چارچوب نظری هویت سیاسی فصل دوم پایان…

پاورپوینت نگاهی اجمالی به کشور هند و بررسی عملکرد گروه های خودیار در آن

پاورپوینت نگاهی اجمالی به کشور هند و بررسی عملکرد گروه های خودیار در آن پاورپوینت نگاهی اجمالی به کشور هند و بررسی عملکرد گروه های خودیار در آن نگاهی اجمالی و معرفی کشور هند استراتژی توسعه روستایی کشور هند گروههای…

پاورپوینت گياه بابونه و خواص دارویی آن

پاورپوینت گياه بابونه و خواص دارویی آن پاورپوینت گياه بابونه پاورپوینت خواص دارویی گیاه بابونه دانلود پاورپوینت گياه بابونه و خواص دارویی آن دانلود پاورپوینت درمورد گياه بابونه و خواص دارویی آن رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت گياه بابونه…

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش عملکرد کارکنان

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش عملکرد کارکنان مبانی نظری عملکرد کارکنان دانلود مبانی نظری عملکرد کارکنان پیشینه تحقیق عملکرد کارکنان ادبیات نظری عملکرد کارکنان فصل دوم پایان نامه عملکرد کارکنان مبانی نظری و پیشینه تحقیق عملکرد کارکنان ادبیات و مبانی…

دانلود پاورپوینت استاندارد های مربوط به سیستم های گرمایش از کف

دانلود پاورپوینت استاندارد های مربوط به سیستم های گرمایش از کف پاورپوینت استاندارد پاورپوینت سیستم های گرمایش از کف پاورپوینت لایه های عایق پاورپوینت آسایش حرارتی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت استاندارد های مربوط به سیستم های گرمایش از…

دانلود پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف 84 سوالی فرم بلند

دانلود پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف 84 سوالی فرم بلند کلمات کلیدی : پرسشنامه بهزیستی روانشناختی پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف 84 سوالی نمره گذاری پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف مولفه های پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف خرده مقیاس های…

طرح جورج پولیا جهت حل مسئله و راهبردهای روشهای تدریس

طرح جورج پولیا جهت حل مسئله و راهبردهای روشهای تدریس نظریه های حل مسئله تحقیق درباره حل مسئله طرح دروس به روش حل مسئله طرح درس ریاضی به روش حل مسئله طرح  حل مسئله به روش جورج پولیا  مراحل اجراي…

بررسی عوامل موثر بر سطح مناسب موجودی کالا و راهکارهایی برای افزایش سود کل زنجیره تامین

بررسی عوامل موثر بر سطح مناسب موجودی کالا و راهکارهایی برای افزایش سود کل زنجیره تامین افزایش سود کل زنجیره تامین عوامل موثر بر سطح مناسب موجودی کالا در زنجیره تامین تعیین سطح بهینه موجودی کالا در زنجیره تامین راهکارهایی…

شناسایی و بررسی عوامل موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان

شناسایی و بررسی عوامل موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان پایان نامه ERP مراحل پیاده سازی erp پایان نامه پیاده سازی erp پیاده سازی erp در سازمان پیاده سازی برنامه ریزی منابع سازمان عوامل کلیدی موفقیت erp پایان…

پاورپوینت پويایی گروه و روش مربیگری

پاورپوینت پويایی گروه و روش مربیگری پاورپوینت مربیگری پاورپوینت اصول مربیگری دانلود پاورپوینت مربیگری پاورپوینت درباره مربیگری رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت پويایی گروه و روش مربیگری جهت رشته تربیتی در قالب 40 اسلايد و با فرمت ppt به…

مبانی نظری و پیشینه تحقیق استراتژی های تحلیل تکنیکال 62 صفحه

مبانی نظری و پیشینه تحقیق استراتژی های تحلیل تکنیکال 62 صفحه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه استراتژی های تحلیل تکنیکال مبانی نظری استراتژی های تحلیل تکنیکال پیشینه تحقیق استراتژی های تحلیل تکنیکال پیشینه داخلی استراتژی های تحلیل تکنیکال…

بهره گیری مقایسه ای تاثیر سیستم پیش بینی تقاضا

بهره گیری مقایسه ای تاثیر سیستم پیش بینی تقاضا پیش بینی تقاضای متلاطم پدیده اثر شلاقی مدیریت زنجیره تأمین شبکه های عصبی مصنوعی دانلود مقاله رشته مدیریت صنعتی بهره گیری مقایسه ای تاثیر سیستم پیش بینی تقاضا رفتن به سایت…

مفهوم الگوی برنامه‌ی درسی و طرح‌ریزی برنامه‌ی درسی در پروژه برنامه‌ی درسی ملی

مفهوم الگوی برنامه‌ی درسی و طرح‌ریزی برنامه‌ی درسی در پروژه برنامه‌ی درسی ملی برنامه‌ درسی نظام‌های آموزشی الگوی برنامه‌ درسی پروژه برنامه‌ی درسی ملی دانلود پایان نامه کارشناسی رشته علوم تربیتی طرح‌ریزی برنامه‌ی درسی در پروژه برنامه‌ی درسی ملی دانلود…

پاورپوینت فصل هشتم کتاب سیستم های اطلاعاتی حسابداری مرادی و بیات

پاورپوینت فصل هشتم کتاب سیستم های اطلاعاتی حسابداری مرادی و بیات پاورپوینت فصل هشتم کتاب سیستم های اطلاعاتی حسابداری تألیف دکتر مهدی مرادی و نعیمه بیات با عنوان کنترل در سیستم های اطلاعاتی رایانه ای امنیت اطلاعات پاورپوینت کنترل در…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *